Referenties


Esther van Zuuren – duo yoga  - MS (multiple sclerose)

Ik heb al 27 jaar MS en doe al 27 jaar yoga. Waar ik eerst het elastiekje van de groep was, werd ik steeds meer degene die de meeste staande oefeningen of evenwichtsoefeningen en dergelijke niet meer kon. Ik kon wel steeds alternatieven doen, maar vond het toch niet leuk om steeds geconfronteerd te worden met mijn beperkingen. We hebben nu reeds voor het 3e jaar les aan huis in de woonkamer. Yoga op maat voor mij, met oefeningen die voor mij haalbaar zijn, maar ook waar enige uitdaging in zit.

Zodra Merel binnenkomt, ga ik al in de zenstand. De rust die ze uitstraalt is heel fijn. De lessen worden opgebouwd in series waarbij oefeningen meerdere weken herhaald worden en dat je ook merkt dat herhaling leidt tot betere resultaten. Daarna kan ik dus heerlijk op de bank zitten en als ik naar bed ga, slaap ik altijd heerlijk. Het voelt dan alsof al mijn drukke gedachten nog steeds in de ‘zenstand’ staan. Heerlijk dat ik dan ook niet meer naar ‘huis hoef te gaan’ maar gewoon thuis kan blijven.

Het feit dat Merel rekening houdt met wat ik niet meer kan door de MS, en kijkt wat wel kan, en dat ik toch soepel, lenig en fit kan blijven is gewoon heel fijn. Zo nodig ondersteunt ze, of helpt ze met oefeningen. Yoga op maat  in je eigen tempo is bij uitstek iets voor mensen met welke beperking of ziekte dan ook. Het geeft je ook een goed gevoel om met je lijf bezig te blijven en zo fit mogelijk te blijven.


Linda de Bock - privéles  - slapeloosheid

Een aantal jaar geleden ben ik bij Merel gestart met het volgen van privé yogalessen. In die periode had ik last van slapeloosheid en had ik erg veel moeite om mezelf in een ontspannen staat te brengen. 's Avonds als ik naar bed ging lukte het mij niet om mijn gedachtestroom te stoppen. Ik had dag en nacht het gevoel dat ik 'aan' stond.

Via Merel heb ik kennisgemaakt met yoga. Ik had hier nog geen enkele ervaring mee. 

Merel creëerde een plek in huis waar het warm en comfortabel aanvoelde en in combinatie met haar aangename en rustige stem lukte het mij steeds beter om de rust in mezelf te vinden. Door middel van ademhalingsoefeningen, het aannemen van verschillende houdingen en het je mee laten voeren in geleide meditaties brengt Merel je steeds dichter bij jezelf. 

De yogalessen van Merel hebben mij veel gebracht. Ik heb vooral geleerd om meer in het 'hier en nu' te leven. Ook ben ik me hierdoor gaan verdiepen in verschillende soorten yoga. Tot op de dag van vandaag beoefen ik het nog iedere week!Hanno Pijl - duo yoga - gezonde leefstijl

Yoga brengt rust en balans in je leven. Het past in een gezonde leefstijl. Gezondheid is een groot goed en yoga met een persoonlijke coach haalt meer uit wat je kunt en wilt. 

Ik heb nu samen met Esther al enige jaren les van Merel, en ik kan zeggen dat ik er erg van geniet. De rust die ze uitstraalt helpt erg bij de ontspanning die er altijd is na een les. 

Thuis les helpt ook bij die rust. Ik heb het gevoel dat haar lessen me veel brengen.  

 


Cathelijn Peters - Privéles - moment van rust

Ik volg al een aantal jaren privé yogales bij Merel. Merel geeft je een warm welkom en het voelt al snel heel vertrouwd. De yogalessen worden op een rustige en hele prettige manier gegeven. 

Het is voor mij  één keer per week even tijd voor mijzelf: mijn lichaam, geest en energie. Het brengt mij rust. Merel draait ook geen standaard les af maar levert iedere keer weer maatwerk. Ze past haar lessen steeds aan, aan wat jij nodig hebt. Ze houdt ook rekening met eventuele lichamelijke beperkingen. Ze heeft altijd een alternatief als een bepaalde houding voor jou even niet werkt. 

Ik dacht altijd “Yoga, dat is echt niets voor mij. Veel te veel stilzitten!” maar sinds ik iedere week onder begeleiding van Merel hiermee begonnen ben wil ik niet meer zonder.

 

 

Grada Hellman - yoga met een kleine groepje

Ruim 30 jaar geleden toen mijn man en ik allebei yoga deden, besloten we om een yogalerares te vragen bij ons aan huis om yoga te komen geven. We hadden 3 kleine kinderen en elke week een oppas organiseren leek ons bezwaarlijk. Enkele buurvrouwen waren geïnteresseerd om mee te doen en daarmee  hadden we onze eigen yogalessen op zolder.

Zo heeft Merel ons de laatste twee jaar lesgegeven op zolder, aan het inmiddels hechte groepje deelnemers. We waren enthousiast over haar, over haar rustige en vriendelijke manier van lesgeven. Merel paste het programma aan op onze vaardigheden en mogelijkheden, zodat eenieder veel profijt had van de lessen.

Een ideale manier van yoga beoefenen, met een klein groepje zodat de lerares kan afstemmen op leeftijd, blessures, ziektes, etc. Of zelfs eenieder individueel.

Hartelijk dank Merel voor je warmte en inzet. Grada Hellman


Marieke Smithuis – workshop

In de afgelopen jaren heb ik een aantal keer en dag georganiseerd voor een groep vriendinnen. Gedurende de dag een workshop of een act, uitgebreid lunchen en dat soort leuke dingen. Gewoon bij mij thuis. Drie keer heb ik Merel gevraagd om aan het begin van de dag yogales te komen geven. Een leuk en fijn begin zodat iedereen eerst rustig kan settelen. En voor de dames die nog nooit aan yoga hadden gedaan was dit een leuke eerste kennismaking.

 

Merel heeft ook in groepsverband oog voor het individu en geeft iedereen persoonlijke aandacht. Ze past zich erg goed aan aan de wensen en dynamiek van de groep.   


 
 
 
 
E-mailen
Bellen